dfgh

– RURAL RETREAT –

THE BRIEF:

The brief for this holiday house was inspired by the stunning environment and required a carefully considered response given its location.  The one-hectare site is located in a remote area on a steep, rolling hillside with breathtaking views.

OUR APPROACH:

Responding to the site conditions, this pavilion-style house was designed to sit gently into the landscape with an orientation that captured the magnificent views whilst minimising exposure to the elements. The external treatment includes a natural timber facade that will weather over time giving it an understated, muted grey tone. Three distinctive, traditional rendered brick chimney stacks complement the elegant design.

RESULTS:

The house has four discrete courtyards giving much-needed protection from the elements, especially wind and rain. High quality contemporary finishes throughout complete this luxurious, yet humble family holiday home that provides generosity of space without ostentation.